ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ГЕОГРАФ.БГ И СУ „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ НА ГОСТИ В ЕГ „Д-Р ПЕТЪР БЕРОН“


 

 


 

Ученици от ЕГ „Д-р Петър Берон“ град Кюстендил се срещнаха с представителя на Географ.бг и ГГФ на СУ „Св.Климент Охридски“ Кристиан Кирилов и с бившия възпитаник на Езикова гимназия и настоящ студент по география в СУ – Станислав Тодоров.

 Кристиан Кирилов представи пред учениците от единадесети клас презентация на тема: „Дроновете: генератор на данни от различна перспектива“ и сподели за своя интерес към природата. Той разказа за любовта си към мобилната фотография и работата си в сферата на аерофотографията и безпилотните летателни системи. Запозна учениците с приложението на дроновете в различни сфери на обществения и икономическия живот. Разкри изключителната им роля в съвременните научни изследвания и борбата с неблагоприятните природни явления. Пренесе ги на интересни места по света и ги провокира с множество проблемни въпроси, включвайки ги активно в своята беседа.

 Възпитаникът на ЕГ „Д-р Петър Берон“ и настоящ студент по география в СУ „Св.Климент Охридски“, Станислав Тодоров, представи пред аудиторията презентация на тема: „За дроновете и природоползването“. Разказа на единадесетокласниците за интересните проекти, по които е работил като ученик в Езикова гимназия и за дейността си с различни неправителствени организации и сдружения като студент. Благодари на Кристиан за възможността да работят заедно и с други представители на Географ.бг по различни проекти, свързани с приложението на геопространствените системи и технологии и мониторинга на природната среда.

 В края на срещата учениците поставиха много въпроси и проявиха интерес към възможностите да бъдат обучени да пилотират дронове. Кристиан и Станислав им оставиха координати за връзка с тях и обещаха да си партнират и в бъдеще.

 














 
Автор: EG TIMES

Коментари