ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ ПРОДЪЛЖАВА ПОЛЗОТВОРНОТО СИ СЪТРУДНИЧЕСТВО С ГЕРМАНО-БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИАЛНО-ТЪРГОВСКА КАМАРА

 

ЕГ“Д-Р ПЕТЪР БЕРОН“ ПРОДЪЛЖАВА ПОЛЗОТВОРНОТО СИ СЪТРУДНИЧЕСТВО С ГЕРМАНО-БЪЛГАРСКАТА  ИНДУСТРИАЛНО-ТЪРГОВСКА КАМАРА

 

Възпитаници на ЕГ „Д-р Петър Берон“ град Кюстендил ще вземат участие  в работна среща на 24.11.2023 г. в парк-хотел „Кюстендил“,  която е по покана на Германо-Българската индустриално-търговска камара /ГБИТК/ и е свързана с EUKI проект „Съвместен преход на въглищните региони в Полша и България“. 

Проектът има за цел да спечели подкрепата на ключови заинтересовани страни в полските и българските въглищни региони, като ги ангажира в създаването на специфични за региона устойчиви кооперативни стратегии за създаване на работни места.

Учениците от ЕГ „Д-р Петър Берон“ са поканени да се вкючат във фокус групата „младежи“. 

Поканата е резултат от ползотворното сътрудничество на ЕГ с ГБИТК.

В работната среща ще се включат победителите от инициативата на ГБИТК  „Зелената политика на УТЕ и как се разбира ДНЕС“ и представители на Ученическия съвет на ЕГ .

Учениците от ЕГ „Д-р Петър Берон“ направиха силно впечатление на представителите на  ГБИТК с победата си в Националното ученическо състезание, което се състоя през месец октомври в град София. Събитието бе открито от д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК  и Станислава Домусчиева, управляващ директор на БАСФ ЕООД. Като гост лектор се включи Блажка Димитрова, основател на Zero Wave, която изключително увлекателно сподели с учениците бизнес идеите си в зелената икономика и предостави своя книга на победителите.

Отборът на Езикова гимназия представи по блестящ начин зелената политика на региона и общината. Силно впечатление направиха предложенията на учениците за внедряване на регионалните и общинските зелени идеи в образователните институции. Победителите получиха награда от 1000 евро за реализиране на зелена идея в своето училище през 2024 година.

В състезанието се включиха от отбори от София, Перник, Велинград, Пазарджик и Кюстендил.  Журито в  състав Станислава Домусчиева, управляващ директор на БАСФ ЕООД, Вера Петканчин, оперативен директор JA Bulgaria и Биляна Генова - ръководител на Експортна инициатива Енергия, ГБИТК единодушно определи за победител отбора на ЕГ „Д-р Петър Берон“ град Кюстендил.

Наградата за отбора на ЕГ“Д-р Петър Берон“ бе връчена от г-жа Станислава Домусчиева – управляващ директор на БАСФ ЕООД.

Предстои реализиране на зелената инициатива през 2024 г. в ЕГ „Д-р Петър Берон“.

Тази награда мотивира победителите в състезанието и те заедно с ученическия съвет взеха решение за изготвяне на Стратегия за реализиране на зелена политика в ЕГ „Д-р Петър Берон“.

С включването си в работната среща на ГБИТК учениците от ЕГ „Д-р Петър Берон“ заявяват своята готовност за продължат сътрудничеството си в инициативите посветени на „Справедливия преход“ и желанието си да работят за реализиране на ЗЕЛЕНИ ИНИЦИАТИВИ на територията на региона, общината и училището.

 





 Автор: EG TIMES

Коментари