БЕРОНОВИ ДНИ: ДЕН ПЪРВИ

 

Днес бе първият от Бероновите дни и го отбелязахме с откриване на изложба с творби на ученици от 8., 9., 10. и 11. клас, в които те са пренесли върху листа късче от себе си и своята връзка с делото на будителите.

Утре ще имаме възможността да вкусим от истинските шедьоври в българската кулинарна традиция, които са неизменна част от трапезата ни при всеки празник или специален повод – нашите печива, омесени от скъпите ни майки и баби, на чието майсторство ще имаме привилегията да се насладим всички ние.

В сряда за кратко ще се пренесем в идиличния свят на миналото чрез дефиле на традиционни български облекла, които са повод за възхищение и гордост у всеки, в чиито гърди тупти българско сърце. Пъстротата на шевиците, пренасящи магията на българския дух през вековете, ще оживее върху кръшните снаги на нашите възпитаници, за да пробуди копнежа у всички нас да усетим отново могъщата енергия на българщината във всичките ѝ форми и прояви.

В четвъртък ще бъде заключителната част от честванията и тържественото отбелязване на патронния празник на нашето училище, така че очакваме всички наши ученици и вярваме, че ще ги накараме да почувстват силата на истинското родолюбие, което живее във всички нас, просто трябва да му помагаме от време на време да се събуди и да ни подтикне да изпитаме гордост, че сме част от славен, силен и вечен народ!
 
Фотограф: Виктория Георгиева 11а клас


































Коментари