Ученици от ЕГ“Д-р Петър Берон“ се включиха в иновационен лагер

 

 

 

 



 

Ученици от ЕГ“Д-р Петър Берон“ се включиха в иновационен лагер на 

 Junior Achievement  България „Предприемачество и кръгова икономика“

 

На 26.11.2022 г. Junior Achievement  България организира в Кюстендил  иновационен лагер на тема: „Предприемачество и кръгова икономика“. В инициативата се включиха ученици от три училища : ЕГ „Д-р Петър Берон“, ПМГ и Професионалната гимназия в Бобовдол.

Учениците от ЕГ се ръководиха от г-жа Елеонора Христова, г-жа Елза Давидкова и г-жа Донка Стоянова.

Лагерът се осъществи в два етапа. През първият етап всички  участници  работиха индивидуално в оналайн среда с персонално устройство (компютър, таблет или телефон)  и след осъществено обучение решаваха тестове. Всички, които успяха  успешно  да преминат през обученито, ще получат електронни сертификати от  Европейския институт по иновации и технологии /EIT /.

 Във втория етап  бяха сформирани по няколко отбора,  в следните три направления:

1. Мода и кръгова икономика.
2. Кръгова икономика за смартфони и електронни устройства.
3. Преосмисляне на пластмасите.

Всеки от отборите включваше ученици от трите училища. Това им даде възможност да работят заедно и да акумулират съвместни идеи,  работейки по казус, свързан с темата. Отборите представиха идеите си пред жури,  което избра по един от направление. Отличените отбори презентираха идеите си пред всички участници. Те получиха специални награди / сертификати от JA и парични награди/.

В отличените отбори попаднаха следните ученици от ЕГ: Димитър Стоймиров, Елиана Велинова и Мирослава Любенова.

Изключително интересни идеи представиха и другите отбори. Това отбеляза и журито.То покани всички участници  да се включат и в национален конкурс по време на "Световна седмица на предприемачеството" в края на ноември.

 Автор: EG TIMES 























 

 

Коментари