EГ ВИЗИТКА: ГЕОРГИ ХРИСТОВ, ВИПУСК 2017


Привет!
Казвам се Георги. Завърших ЕГ „Д-р Петър Берон“ през 2017 г.
Продължих образованието си в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) със специалност „Финанси и счетоводство с преподаване на английски език“.



В момента работя като младши финансов анализатор към една от най-големите компании в света за високотехнологични бизнес решения и услуги – Atos IT Solutions and Services.





Работата ми е динамична и изисква комплексни умения – работи се изцяло на английски, като понякога се налага да използвам и испански. Принципът с чуждите езици е „колкото повече, толкова по-добре“ (разбира се, владеенето на повече от един чужд език оказва сериозно влияние не само на престижа, но и на финансовото обезпечение).

Като съвет към учениците в Езикова бих дал следното: старайте се да развивате всяко едно свое умение (пример: всеки един ден използвам не само езици, но и математика, статистика, финансово програмиране и какво ли още не…). Възползвайте се на 100% от преподавателите си – задавайте въпроси, интересувайте се, любопитствайте – после (в университета) става доста различно.





Творете, създавайте, занимавайте се с изкуство. Креативното и критично мислене ще ви е нужно във всеки един момент от живота ви.

Математиката НЕ е смъртен враг. Ще ми се да го бях осъзнал преди да вляза в университета! Дори да не се занимавате пряко с нея, тя ви дава подход към решаване на всякакви казуси и проблеми (дори и житейски такива). Знам, че на някои от вас може би не им е приятно да го чуят, но е така.  (прилагам най-красивото уравнение в математиката)




През 2016 г.  Георги Христов е и победителят от България в състезанието "Млад преводач", който бе достоен представител не само на Езикова гимназия "Д-р Петър Берон" и област Кюстендил,  но и на страната. На снимките е в Европейския парламент и на среща с Кристалина Георгиева в Брюксел през март 2016. (бел. ред.)

Снимка: Михаела Александрова, Випуск 2015 


 Една от страстите на Георги в гимназията- театралната сцена.  (бел. ред.)


Отсъствия
Без теб съм:
Снежинка без устни,
които да я уловят.
Плаж без сутришен бриз.
Мляко с какао, но без хижа в гората.
Зрънце без почва.
Нецелунато чело на болен.
Студена стая през зимата.
Сълза без пристан.
Неоткъснато цвете.
Откъснато цвете.
Магия без вяра.
Светулка пред слънцето.
С теб бях всичко онова,
което никога не е съществувало.



-Г.Х


Нямане 

Обичам те,
но не съм влюбен никак в теб.
Сред всичко случващо се.
И всичко което не се.
Сред дни и нощи.
Сред пролет и зима.
Липсват ми всички места,
на които не сме били
и всички извивки и звуци
на онова, което никога не съм имал.
Беше мечта.
А когато тя се превърне в реалност
се обезсмисляш сам
и вече няма какво да направиш.
И вече си адски далеч.
Колко места искам да видим.
И колко думи искам да измълчим.
Ти си просто ненаписан стих
и точно така най те харесвам -
да те има
и да те нямам.

Георги е и талантлив поет. (бел. ред.)



Коментари