Веган шишчета


Лесно и вкусно лятно предложение от нас


Възползвайте се от огромното разнообразие, което предлага лятото и нанижете разноцветни парчета от любимите си зеленчуци, пълни с витамини и фибри и лишени от много калории.



Необходими продукти:

– 2 чаши средно-големи гъби
– 1 чаша чери домати
– 1 червена чушка, нарязана на квадратни парчета
  1 зелена чушка, нарязана на квадратни парчета
– 1 глава червен лук, нарязана на квадратни парчета
– 1 зелена тиквичка, нарязана на дебели кръгчета
– 1 жълта тиквичка, нарязана на дебели кръгчета
За маринатата:
– 1/4 чаша зехтин
– 3 скилидки смлян чесън
– Сокът на един лимон
– 1/2 ч.л. сух риган
– 1/2 ч.л. сух босилек
– Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. В малка купа смесете всички продукти за маринатата.
Вземете шишчета и започнете да нижете на тях зеленчуците. Поставете готовите шишчета върху хартия за печене и с помощта на четка ги намажете обилно с маринатата. Изчакайте 10-15 минути и ги сложете на топло във фурната за 10-12 минути или докато зеленчуците омекнат.
Може да изпечете вашите веган шишчета и на грил за около 5-6 минути на всяка страна, като загреете на средно-висока температура.

Добър апетит!




Автор: Ванеса Валентинова



Коментари