Продукти:
2 морковa
1 тиквичка
2 с. л. сушени боровинки или стафиди
1/2 ч. л. дижонска горчица
1/2 ч. л. Мед
1 с. л. ябълков оцет
1-2 ч. л. Олио
1/2 ч. л. соев сос
морска сол на вкус
1 с. л. слънчогледово семе или орехови ядки
ситно нарязан магданоз
Приготвяне:
Стафидите (боровинки) се заливат с топла вода. Оставят се настрани за 10 минути, след което се отцеждат.
Морковите и тиквичката се нарязват на тънки ивици или се настъргват на ренде.
Стафидите (боровинки) се заливат с топла вода. Оставят се настрани за 10 минути, след което се отцеждат.
Морковите и тиквичката се нарязват на тънки ивици или се настъргват на ренде.
В купа за салата се смесват горчицата, медът,
ябълковият оцет, олиото и соевият сос.
Добавят се нарязаните зеленчуци и стафидите ( от боровинки).
Всичко се разбърква добре.
Подправя се със сол на вкус и се сервира!
Рецептата е приготвена и изпробвана за вас от Ванеса Валентинова
Коментари
Публикуване на коментар