Перфектната пролетна салата?



За да си я приготвите- пречупете се и експериментирайте!





Зелената салата с краставици, репички и яйца има огромен потенциал да се превърне в иновативна, различна, но безотказно вкусна салата.
Опитайте с нарязана на лентички сурова червена чушка - ще се учудите каква свежест придава на ястието.





Друго страхотно допълнение към пролетната салата е авокадото, особено ако замените зелената салата с айсберг. Добавете крутони от хляб, които след овкусяване омекват и се топят с устата. 
Не пренебрегвайте сирената – пармезан, синьо сирене, козе сирене, също и запечен на лентички бекон – идеални допълнения.
 Сушени чушки и домати, дори и да не им е сезонът, те допълват много добре всяка свежа салата и всяко предястие.



Други възможни добавки към зелената салата/айсберга биха могли да бъдат:  рукола, запечени на тиган семки, кедрови ядки, сусам, ленено семе, аншоа, пресни гъби(нарязани на тънко), сварен нахут/боб, царевица, риба тон, накъсано пилешко/патешко месо

А ако предпочитате доматените салати, то може и тях да разнообразите освен с различните родове бели сирена, също и с: печени чушки или патладжани, сварен салатен булгур, каперси, маслини, пресен босилек, магданоз, чесън, парчета препечен хляб.
  
Автор: Ванеса Валентинова, 11 а клас



Коментари