За да си я приготвите- пречупете се и експериментирайте!
Зелената салата с краставици, репички и яйца има огромен потенциал да се превърне в иновативна, различна, но безотказно вкусна салата.
Опитайте с нарязана на лентички сурова червена чушка - ще се учудите каква свежест придава на ястието.
Друго страхотно допълнение към пролетната салата е
авокадото, особено ако замените зелената салата с айсберг. Добавете крутони от
хляб, които след овкусяване омекват и се топят с устата.
Не пренебрегвайте
сирената – пармезан, синьо сирене, козе сирене, също и запечен на лентички
бекон – идеални допълнения.
Сушени чушки и домати, дори и да не им е сезонът,
те допълват много добре всяка свежа салата и всяко предястие.
Други
възможни добавки към зелената салата/айсберга биха могли да бъдат: рукола, запечени на тиган семки, кедрови
ядки, сусам, ленено семе, аншоа, пресни гъби(нарязани на тънко), сварен
нахут/боб, царевица, риба тон, накъсано пилешко/патешко месо
А
ако предпочитате доматените салати, то може и тях да разнообразите освен с
различните родове бели сирена, също и с: печени чушки или патладжани, сварен
салатен булгур, каперси, маслини, пресен босилек, магданоз, чесън, парчета
препечен хляб.
![]() |
Автор: Ванеса Валентинова, 11 а клас
|
Коментари
Публикуване на коментар