ИНТЕРВЮ С НЕЛИ МИХАЙЛОВА, ВИПУСК 2011


Здравейте! Представете се на читателите на ЕГ Таймс!
Здравейте! Казвам се Нели Михайлова. Бивша възпитаничка на ЕГ, випуск 2011 с профил английски/немски език.

Къде Ви заварваме с това интервю?
Вкъщи – тъкмо приключвам работния ден и се радвам на следобедното слънце. 

Какви са спомените Ви от Езикова гимназия? А кой е най-яркият Ви спомен?
Имам много ярки спомени от гимназията – приятелствата, които съм запазила и до днес, часовете по география  и бисерите на съучениците и учителите. Никога няма да забравя първия учебен ден, изпращането на випуска, и еуфорията, когато нашият отбор спечели викторината на Дарби в 11 клас!

Къде работите  в момента? Как се насочихте към тази специалност/професия/ сфера?
Занимавам се с SEO оптимизация на сайтове, работя по стратегии, които помагат на моите клиенти да се изкачат на челни позиции в Google.
Интересът ми към тази част от маркетинга и желанието да работя на свободна практика с различни клиенти ме насочиха към тази работа. Професията е интересна, динамична и  изисква непрекъснато учене и креативност поради огромното нарастване на Интернет потребителите, сайтове, и различните тенденции които се формират. Дава ми възможността да общувам с хора от целия свят, които имат различни цели и интереси. Вярвам, че тази професия е правилният избор за мен, поне на този етап от моя живот.

Освен работата си, успявам да развия още повече в последните няколко години и моите хобита, като например работата като татуист и моя tattoo art  – винаги съм обичала изкуството под всякаква форма и това ми дава възможност да изразя креативността си. В момента работя към това да отворя собствено студио или в Англия, или някъде на по-топло.  

Колко езика говорите и работите ли  с други чужди езици? Как ги използвате в работата си?
Свободно говоря английски и италиански език. Учила съм немски и испански. Използвам главно английски език в ежедневието си.

Промени ли се мирогледът Ви след завършване на Езикова гимназия и ако да как?
Разбира се. След завършването на училище осъзнах, че ученическите години са били едни от най-безгрижните. Също така разбрах кои неща имат най-голямо значение за мен. Животът тепърва започва и трябва да се борим за мечтите си и да разчитаме на себе си. Мирогледът не спира да се променя и в университета, влияние върху мирогледа също така имат хората, с които прекарваме времето си всеки ден.

Реализирахте ли мечтите си по отношение на кариерата, която градите?
Много рано е да се каже, защото имам много мечти, които тепърва ще бъдат реализирани. Една от мечтите, които постигнах е възможността да работя от всяка точка на света, да не завися от време и място. Когато една наша мечта се сбъдне, се появява друга, по-голяма такава и от нас зависи колко усилено сме готови да работим, за да я постигнем. 

През 2019 г. Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“, гр. Кюстендил навършва 30 години от своето създаване, какво  бихте посъветвали  настоящите ученици на Езикова гимназия и какво бихте  пожелали  на учителите?
Скъпи ученици – забавлявайте се, но също така се опитвайте да използвате свободното си време ползотворно. Имайте търпение и вяра, че нещата ще се подредят. Повярвайте в себе си и във възможностите си - можете да постигнете всичко, което си наумите, стига наистина да го искате. И не на последно място – уважавайте учителите си.
А на преподавателите пожелавам най-вече здраве, търпение и все така да продължават да мотивират учениците си.

Честит юбилей!


Коментари