Желание

Човек се труди цял живот, за да постигне нещото желано от самия него. Но за да се случи това,  понякога той трябва да пожертва време, чувства, забавления; да пропусне отговорни и значими за него събития и куп други важни моменти. Каква би била ползата от всичко това? Няма ли да е по-добре да се откажеш от целите си и просто да разчиташ, че ще получиш  всичко наготово, просто ей така? Ами, НЕ! Седни на мързеливия си з*к и започни да действаш, прави неща, които ще ти бъдат полезни в този твой кратък живот- частица от дългия път. 

Започни да действаш и спри да бъдеш толкова сив и обсебен от незначителни неща.
Скучният ти и незадоволителен живот си е твой и само ти можеш да го промениш. Не разчитай на никого, дори родителите ти не са длъжни да сбъдват мечтите ти. Действай, защото в противен случай, ще дойде ден, когато  ще се озовеш надвиснал над бездънна пропаст. Няма да има никой до теб; никой няма да ти подаде ръка, и ще си сам. Тогава ще рухнеш, в пропастта. Подготви се за онова, което ти предстои преди да е станало късно. 

Може би не намираш смисъл в това, което казвам, но повярвай ми- има. Спри за миг, просто спри и се огледай. Започни да бъдеш такъв, какъвто винаги си искал да бъдеш и живей така, както ти харесва. Животът е само един и човек не трябва да пропуска шансовете да успее. Бъди по-малко разглезен и суетен; започни да уважаваш другите- човек без уважително отношение, не е достоен човек. Спри да се подиграваш на различните, защото не знаеш през какво са минали и какво са почувствали-  те самите са погълнати от пропастта души. 

А ползата от всичко това е, че ще бъдеш порядъчен човек, ще бъдеш истински щастлив и ще бъдеш стойностна личност със свое собствено мнение, което не е повлияно от масата. И най-важното- ще бъдеш Човек, а точно, когато постигнеш тази висша цел, ще усетиш чувството на удовлетворение от успеха. 

Автор: Георги Ранов, 10 б клас

Коментари